Rabu, 23 November 2011

Muffin Pisang

Bahan-bahan:

  • 1 1/2 cawan tepung naik sendiri
  • 1/2 cawan gula caster
  • 1/3 cawan minyak masak
  • 1/2 cwn susu segar
  • 1 biji telur
  • 3 biji pisang- dilenyek

Cara-cara:

A - Masukkun tepung di dalam mangkuk yang besar.
B - Campurkan gula, telur, minyak, susu dan pisang dan kacau hingga sebati.Masukkan bahan B ke dalam bahan A dan dengan menggunakan sudu atau garfu. Sudukan adunan ke dalam muffin cup dan bakar selama 25 - 30 minit di dalam ketuhar pada suhu 170c.

Tip: Sebagai hiasan, anda boleh menabur gula aising.

Amaran: Pastikan pisang anda tidak dilenyek sepenuhnya. Anda dapat merasai cebisan pisang di dalamnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan